Palokärki Hakepoltin 800 kW

Uudistettu hakepoltin tehokkaaseen hakelämmitykseen

Uudistettu Palokärki Hakepoltin 800 kW on optimoitu nykyaikaiselle 3D-palamisilman virtaaman mallinnuksella. Holvikaarella ja massiivisilla keraamisilla kivillä varustettu hakepoltin mahdollistaa korkean hyötysuhteen palamiselle.

  • Nykyaikainen hakepoltin hakelämmitykseen
  • Massiiviset keraamiset kivet ja holvikaari
  • Vahva valurautainen porrasarina
  • Hydraulisesti liikkuva arinakoneikko
  • Automaattinen palamisilman ohjaus

Hakkeen lisäksi polttimessa voidaan polttaa myös muuta palavaa materiaalia, kuten kierrätyspuuta, kunhan palakoko on sopiva.

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Hakelämmityksen hyödyt

Hakelämmitys on energiatehokas ja ympäristöystävällinen lämmitysmuoto. Puu on uusiutuvaa luonnonvaraa ja ylijäämäpuun hakettaminen edesauttaa tehokasta metsien hoitoa sekä kestävää energiantuotantoa.

Oikeanlaisen hakepolttimen ja -kattilan valinta takaa hyvän kokonaishyötysuhteen ja näin ollen säästät myös polttoainekuluissa.

Mitä on hake?

Hake on haketettua eli käytännössä paloiteltua puuta, joka valmistetaan usein koneellisesti hakettimella. Hakkeen puuainesta saadaan esimerkiksi metsänhoidon tai puuteollisuuden sivutuotteena. Myös omia puuvarantoja voidaan viedä haketettavaksi paikalliselle toimijalle.

Lämmitykseen paras hake on muutaman sentin pituista, tasalaatuista ja kuivaa. Lämmityshakkeen tulisi sisältää mahdollisimman vähän viherainetta, kuten havuja, mutta esimerkiksi puun kuoresta tehty hake soveltuu hyvin hakelämmitykseen. Kuiva ja tasalaatuinen hake parantaa hakepolttimen hyötysuhdetta, sillä se palaa tasaisemmin, puhtaammin ja tehokkaammin.

Haluatko lisätietoa?

© Biofire Oy, 2024