Nordisk
bioenergiteknik

för krävande användning med utnyttjande av inhemska bränslen

Biofire Oy

Biofire Oy tillverkar och levererar mycket driftssäkra och långlivade värmesystem och värmecentraler som använder bioenergi som bränsle. Biofire Oy är speciellt känt för sina pålitliga Palokärki-brännare och alla apparater som den tillverkar är stadiga och mycket hållbara. Utgångspunkten för företagets verksamhet är att vi lyssnar på kunderna och deras önskemål och koncentrerar oss på god, högklassig planering för att uppnå ett klanderfritt resultat.

 

Inhemsk energi

Varför skulle du använda dyrt fossilt importbränsle, när du får inhemsk energi mycket billigare. Biofire Oy:s Palokärki-produkter har planerats till att utnyttja många slags fasta biobränslen rent och ekonomiskt. De bränner bl.a. flis, bittorv, pellets och energispannmål med en bra verkningsgrad. Också avfall från spannmålstorkningens första reningssteg kan användas som bränsle. Därtill lämpar sig våra största apparater (500 kW+) bra för förbränning av träkross.

Värmecentraler

Vi startade år 2003 med de högklassiga Palokärki-brännarna. Deras strålande framgång har uppmuntrat oss att utveckla också många andra apparater inom bioförbränning, och i dag är den viktigaste delen i vårt produktsortiment hela värmekraftverk som använder fast bränsle. I vårt sortiment finns värmecentraler från lantbruksstorleksklassen till fjärrvärmeanläggningar. Effektklasserna börjar från 60 kW och uppnår till och med 6,0 MW. Vi har ett giltigt EN 303-5-godkännande för verk på upp till 500 kW.

Ota yhteyttä

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

© Biofire Oy, 2024